Σπύρος Τσαούσης
Σπύρος Τσαούσης
Σπύρος Τσαούσης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - Δημοτική Ενότητα Κορθίου
Ο Σπύρος Τσαούσης μεγάλωσε στο Συνετί της Άνδρου και από το 2019 είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι απόφοιτος, με υποτροφία επίδοσης, του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και με την κινητικότητα Erasmus φοίτησε ένα έτος Διεθνή Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν Γερμανίας. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και ολοκληρώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (Executive MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ολοκληρώσει το Μακροχρόνιο Πρόγραμμα Σπουδών στο Φορολογικό Δίκαιο στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήματα Πολιτικής Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και διαθέτει την πιστοποίηση «Business Analytics» του Harvard Business School.

Το 2017 έλαβε το πρώτο βραβείο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον ευρωπαϊκό διαπανεπιστημιακό διαγωνισμό δοκιμίου «Το μέλλον της Ευρώπης» και το δοκίμιο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση των Financial Times. Δημοσιεύει άρθρα ιστορικού περιεχομένου για την Άνδρο, σε συνεργασία και ατομικά, και ήταν ο συντάκτης του φακέλου ένταξης της Ανδριώτικης Βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως Financial και Operational Controller σε περιφερειακούς ρόλους κεντρικής και νότιας Ευρώπης και δυόμισι χρόνια εργάστηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου.

Είναι παντρεμένος με τη Βιολέττα Κουμαριανού και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ειρήνη.